Det blev inte så mycket ICA…

Efter många turer fram och tillbaka för att få arbetstillstånd verkar det nu vara på väg åt rätt håll! Jag trodde från början, i ett gammalt (ja över en månad sen) blogginlägg, att det skulle bli många turer till ICA (immigrationsmyndigheten), men det var helt andra ställen som gällde. Allt är dessutom förkortningar i detta land. Viktigast är MOM där det förhoppningsvis blir ett arbetstillstånd. Vägen dit har gått via ACRA där jag nu fått ett lokalt dotterbolag registrerat! När väl alla papper var översatta, undertecknade, skickade fram och tillbaka till Sverige, certifierade osv. så tog det bara ett par timmar att registrera ett bolag….

Nu väntar nya utmaningar att skaffa EP (Employment Pass) till mig och DP (Dependant Pass) till Camilla (låter väl fint!). Vad är till exempel ett färggrant kort från Lomma kyrka 1988 värt om man ska bevisa på engelska att man är gifta? Jag måste också bli godkänd som anställd av mig själv för att det ska bli ett tillstånd. Jag får ta mig en funderare på om jag duger. 🙂

Verifierad av MonsterInsights