Flipp eller flopp?

I somras läste jag en artikel i Sydsvenskan som handlade om huruvida det var OK att går omkring med flipflops var som helst. Inte i storstäder var slutsatsen. Men Singapore är en storstad och här är flipflops det, i särklass, vanligaste skodonet. Utbudet är enormt, vissa mindre fula än andra…

Flipflopsen verkar dessutom funka i alla lägen, jag har sett det på ”coola killen i baren”, ”joggande kvinnan i parken” och även på riktigt små barn – då oftast med en rem om hälen.
Till och med vi har vant oss vid flipflops, fast det var svårt. Jag fick klipanik mellan tårna i början, men är nu härdad. Fast jag tycker det är riktigt läskigt med folk som gått så mycket i flipflops att det finns ett extra tomrum mellan stortån och ”pektån”.

Tydligen finns det bevis för att skor av flipflop-typ funnits sedan urminnes tider, men nuvarande modell spreds över världen efter andra världskriget då många amerikaner hade sett japanerna gå omkring i liknande sandaler kallade Zoris.

En dag gick jag omkring i CBD (central business district) vid lunchtid och kunde konstatera att flipflops funkar även här! Fast variationen av skor är enorm. Såååå många vackra asiater i fina klänningar och klackskor. Kul att kolla på, men jobbigt att smyga omkring som en annan skofetischist med kameran i högsta hugg.


”Barbieskorna” skulle jag inte komma långt i…

På herrsidan intet nytt…

3 reaktioner till “Flipp eller flopp?”

  1. Läckert fotoperspektiv!Speciellt bilden med herrskorna är estetiskt intressant åtminstone så som du (förmodligen) beskurit den. Den skulle platsa som illustration till tidningsartiklar om massor av ämnen som makt, män, finanser, stress etc.

    1. Tack Louise!
      Komisk tanke att jag skulla ha tagit dessa foton utan zooom eller beskärning – då hade hade jag nog blivit inburad…

  2. Jag blir alltid impad när kvinnor klarar av att gå på så höga klackar – visst är det snyggt. Men som friskvårdare gråter jag inombords för jag vet vilka problem det ställer till för kroppen.
    Carina

Kommentarer inaktiverade.

Verifierad av MonsterInsights